Snel afvallen met het Paleo dieet en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Wij zetten de tips voor je op een rij, net als hoe het Paleo dieet werkt. Je zorgt er met dit dieet voor dat je in een paar weken tijd tot meer dan 10 kilo kunt verliezen. Wil je er voor de zomer voor zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten of net na de jaarwisseling eindelijk eens aan de slag met je gewicht? Je kunt snel afvallen met het Paleo dieet en er daarmee voor zorgen dat je weer in dat leuke jurkje past of je er dit jaar voor zorgt dat je goede voornemens dan daadwerkelijk een keer tot resultaat leiden.

1 – 2 kilo per week

Het Paleo dieet helpt je om wekelijks 1 – 2 kilo af te vallen, zonder dat je daarvoor als een gek hoeft te gaan sporten of je helemaal niets meer mag eten. Onze reguliere voeding bestaat voor een groot deel uit koolhydraten, die we kunnen classificeren als suikers. Daarnaast eten we teveel transvetten, twee stoffen die ervoor zorgen dat we gemakkelijk te dik worden. Het valt niet mee om daar op eigen kracht wat aan te doen, je kunt snel afvallen met het Paleo dieet door als het ware te leren wat je zonder problemen kunt eten. Je keert beter hoe je zorgt voor de belangrijke voedingsstoffen, terwijl je wegblijft bij de voeding die je alleen maar dikker of ongezonder maakt.

Natuurlijke voedingsmiddelen eten

Je kunt snel afvallen met het Paleo dieet, door gebruik te maken van onbewerkte voedingsmiddelen. Je maakt geen gebruik meer van de bewerkte voedingsmiddelen, in plaats daarvan kies je voor de producten die direct uit de natuur afkomstig zijn. Benieuwd naar wat je dan kunt eten binnen het Paleo dieet om snel af te vallen? Je kunt denken aan verschillende soorten vis en vlees, net als aan groenten en fruit. Wat dat betreft ziet het Paleo dieet er over het algemeen niet heel vreemd uit, het is slechts van belang om je ervan bewust te zijn dat er natuurlijke voedingsmiddelen en bewerkte voedingsmiddelen bestaan.

Suikers en transvetten voorkomen

Door de bewerkte voedingsmiddelen binnen het Paleo dieet te weten zorg je ervoor dat je gezonder kunt gaat eten. Dit betekent dat je minder suikers en transvetten zal innemen, twee stoffen die er bij velen van ons voor zorgen dat het gewicht toeneemt. Indien je dat wilt voorkomen is het verstandig om je via het Paleo dieet te beperken tot de natuurlijke voedingsmiddelen die er beschikbaar zijn. Je valt dan snel af met het Paleo dieet, zodat je uitkomst op het gewicht van je voorkeur en je vervolgens op een gezonde wijze kunt blijven eten.
Photo credit: Sidney SL Lam