Wil je van je buikje af? In combinatie met gezond eten en voldoende water drinken kan deze thee helpen om buikvet te verbranden:

Citroenthee

Buikvet ontstaat als de organen die je lichaam helpen ontgiften, slecht functioneren. Werken je nieren, longen, lever en darmen niet goed, dan kan buikvet het gevolg zijn. Citroen helpt je lichaam te ontgiften en daarmee buikvet te verliezen. Maak een ontgiftende thee van citroensap en kokend water. Het citroenzuur stimuleert de leverfunctie en helpt zo nog eens extra om buikvet te verbranden.

Kaneelthee

Kaneel houdt je bloedsuikerspiegel in balans en dat is goed voor je gewicht. Iedere keer dat je bloedsuikerspiegel namelijk stijgt, moet je lichaam namelijk in actie komen om deze weer in evenwicht te brengen. Je lijf stopt op dat moment met vet verbranden, waardoor je overtollig buikvet kan ontstaan. Drink dus regelmatig kaneelthee als je een buikje wilt voorkomen of buikvet wilt verliezen.

Gemberthee

Gember verhoogt het gehalte aan serotonine in je lijf, waardoor je minder honger hebt en daardoor minder eet. Dat is goed voor je gewicht. Drink dus regelmatige gemberthee als je snel wilt afvallen rond de buik. Je kunt gemberthee gemakkelijk zelf maken door plakjes verse gember te overgieten met heet water. Even laten trekken en klaar is je gezonde thee!

Gember werkt bovendien ontstekingsremmend, wat ook hele goed is als je buikvet wilt verliezen. Er blijkt namelijk een verband te zijn tussen overgewicht en ontstekingen. Gember is overigens ook goed voor je spijsvertering en daarmee voor je gewicht. Het kruid stimuleert namelijk de aanmaak van maagsappen. Alles reden dus om regelmatig gemberthee te drinken!

Ik hoop dat dit artikel je helpt om sneller af te vallen rond de buik. Ken jij nog meer theesoorten die helpen bij om buikvet te verbranden? Deel ze hieronder in de reacties!