Je hebt ongetwijfeld wel eens een dieet geprobeerd. En waarschijnlijk heeft het niet geholpen.. De meeste mensen zien een dieet namelijk als een tijdelijke andere manier van eten. En na het dieet gaan ze weer terug naar het eetpatroon waarvan ze overgewicht hebben gekregen.

Dat is niet heel logisch. Je kunt beter jezelf een nieuw eetpatroon aanwennen. En het beste eetpatroon voor je gewicht en gezondheid is een koolhydraatarm dieet.

Je hebt nooit meer honger

Jezelf uithongeren hebben we allemaal wel gedaan. Er zijn crash diĆ«ten genoeg… Maar bij een crashdieet heb je continue honger. En dit houd je zeker wel even vol. Maar niet langere tijd. Er komt een moment dat je weer terug valt in je oude eet en leefpatroon. En dit is het moment dat je weer aankomt en binnen no-time op je oude gewicht zit.

Een koolhydraatarm dieet is anders. Het is een nieuwe levensstijl waar je even aan moet wennen maar daarna waarschijnlijk niet meer terug wilt. Je zal tijdens het koolhydraatarm dieet geen honger meer hebben. Je bent geen slaaf meer van je suiker en koolhydraat verslaving. Je eet gewoon wanneer je honger hebt en valt makkelijk af.

Je eet echt lekker eten

Als je koolhydraatarm wilt eten dan moet je leren om zelf maaltijden te maken. Je kunt niet meer gebruik maken van alle pakjes, zakjes, poeders en kruiden uit de supermarkt. Want in bijna alles wat door de voedingsindustrie wordt gemaakt staat bol van de suiker…

Wanneer je zelf maaltijden gaat bereiden merk je dat het veel en veel beter smaakt dan de rommel uit de supermarkt. Koolhydraatarme dieeten kun je zelf makkelijk maken. Ze zijn snel zelf te bereiden en smaken veel beter dan andere gerechten gebaseerd op producten uit de voedingsindustrie.

Je wordt fitter en fitter

Wanneer je koolhydraatarm eet zal je eerst een week hebben dat je je iets minder fit voelt. Je lichaam moet eerst afkicken van de suikerverslaving die je al jaren hebt. Maar na die week zal je je fitter en fitter voelen. En na een maand of twee zal je fitter voelen dan ooit te voren. Je lichaam krijgt namelijk de voeding die het graag wil met veel groente, vis en vlees.

Je valt moeiteloos af

Wanneer je lichaam de voeding krijgt die het wil dan krijg je ook het gezonde lichaam want eigenlijk heel normaal is. Je ruilt namelijk de producten zoals pasta, rijst, brood en andere producten met veel koolhydraten die weinig voedingsstoffen in met producten die veel voedingsstoffen leveren zoals groentes. En je lichaam zal hierop reageren door overtollig vet te verbranden.

Photo credit: Jessica

DELEN
Volgend artikelDaarom werkt een crash dieet niet