Heb je al regelmatig een crash dieet geprobeerd, maar heb je inmiddels opnieuw te maken met overgewicht of ben je niet tevreden met hoe je eruit ziet? Dat is niet zo vreemd, het crash dieet werkt voor bijna niemand. Hoe dat komt? Je komt snel weer aan in de bekende probleemstreken, als het gevolg van de rol van insuline en het gebrek aan meer gezonde eet- en beweeggewoonten.

Bekende probleemstreken

We kennen allemaal de bekende probleemstreken, zoals de buikstreek, de heupen en de bovenbenen. Het zijn de plaatsen op het lichaam waar voor de meeste mensen het eerst vet ziet verschijnen. Je wilt het daar natuurlijk liever niet hebben, waardoor je kiest voor een crash dieet. Stop je daarmee en verval je weer in je oude eet- en beweegpatroon? Dan komt het vet er daar als eerste bij, waardoor je het crash dieet als een mislukking kunt bestempelen.

Gezonder eten en meer bewegen

Heb je zelf ontdekt waarom het crash dieet niet werkt en wil je daar wat aan doen? Zorg er dan voor dat je gezonder gaat eten. Probeer suikers en ongezonde vetten te voorkomen en kies in plaats daarvan voor vezels en vitaminen of mineralen. Op die manier zorg je wel voor voldoende bouwstoffen en energie, terwijl je aan de andere kant niet zo snel meer zal aankomen. Zorg er daarnaast voor dat je meer gaat bewegen, het gebrek aan beweging is tevens een van de meest belangrijke redenen dat het crash dieet voor veel mensen niet werkt.

Meer bewegen is eigenlijk heel simpel. Ga lekker wandelen of fietsen of probeer eens de fitness bij jouw lokale fitness centrum. Liever thuis aan de slag? Dan kun je hier een elektrische loopband vergelijken voor thuis.

De rol van insuline

Dat ligt overigens niet helemaal aan jezelf, het heeft tevens te maken met de rol van insuline. Het is een belangrijk hormoon dat een rol speelt bij overgewicht. Overgewicht kan zichzelf dankzij het gebruik van insuline in stand houden. Het vertelt je lichaam als het ware dat je meer suikers nodig hebt om tot een goede balans van je suikerspiegel te komen. Dat is met name na een crash dieet eigenlijk niet het geval, waardoor je vlot weer aankomt en alle moeite voor niets lijkt te zijn geweest.

Crash dieet is te incidenteel

Daarnaast heeft het crash dieet een teveel incidenteel karakter. Je kiest voor om in korte tijd veel af te vallen, waardoor je lichaam daar niet aan kan wennen. Je kunt van onder andere het hormoon insuline niet verwachten dat het van de een op de andere dag begrijpt dat je gezonder wilt gaan leven. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom een crash dieet niet werkt en waarom je beter kunt zorgen voor een meer gezonde levensstijl.

Ik heb je 4 redenen gegeven waarom een crashdieet niet werkt. Doe er je voordeel mee! Gezond leven en afvallen is de manier om blijvend fit te zijn!